Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

7 Mai 2018
Vizualizari: 799
Comentează add

Elevii de clasa a II-a au susţinut, în această dimineaţă, prima probă scrisă a Evaluării Naţionale - cea la limba română, respectiv limba maternă.

Elevii de clasa a II-a, prima probă scrisă la Evaluarea Naţională

felicia-mocanu

Elevii de clasa a II-a au susţinut, în această dimineaţă, prima probă scrisă a Evaluării Naţionale - cea la limba română, respectiv limba maternă.

Examinarea va continua mâine cu testele de citire, iar în ziua următoare cu cele la matematică. Şi elevii din clasele a IV-a şi a VI-a vor susţine luna aceasta Evaluarea Naţională.

Testele, care au un nivel mediu de dificultate, vor fi folosite pentru viitoarele programe de studiu - a declarat inspectorul general al Municipiului Bucureşti, Mihaela Ciho.

Mihaela Ciho: Scopul evaluării este în primul rând elaborarea unei analize în vederea proiectării demersului didactic pentru anul şcolar următor. Practic, se verifică dobândirea competenţelor elevilor în conformitate cu programa şcolară. Cadrele didactice implicate în acest demers, respectiv administratorul de test, care este un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă, ştie cum să abordeze colectivul de elevi, astfel încât să privească această evaluare ca o evaluare obişnuită în cadrul orelor de curs.

Rezultatele evaluărilor nu vor fi comunicate public şi nu se vor trece în catalog


Etichete eleviprobeevaluarea nationalalimba romana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live