Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Decembrie 2018
Vizualizari: 619
Comentează add

Elena Udrea şi Alina Bica vor rămâne în arest preventiv în Costa Rica până la soluţionarea cererii privind extrădarea lor, a decis luni un judecător costarican.

Elena Udrea şi Alina Bica rămân în arest preventiv în Costa Rica

florin-lepadatu

 

Elena Udrea şi Alina Bica vor rămâne în arest preventiv în Costa Rica până la soluţionarea cererii privind extrădarea lor, a decis luni un judecător costarican, scrie publicaţia online ameliarueda.com, preluată de Agerpres.

Ministerul Public din Costa Rica a transmis acestei publicaţii că Tribunalul Penal din districtul Pavas a prelungit măsura arestului preventiv pentru Elena Udrea şi Alina Bica, aflate de pe 3 octombrie în penitenciarul pentru femei Vilma Curling.

Decizia prelungirii arestului preventiv a fost luată în urma cererii formulate pe 28 noiembrie de Oficiul de Evaluare Tehnică şi Relaţii Internaţionale din cadrul Procuraturii locale.

Dacă în urma procesului privind extrădarea, aflat în desfăşurare, justiţia costaricană dispune repatrierea lor, atunci autorităţile române vor avea la dispoziţie două luni pentru a le prelua, pe cheltuiala statului român, precizează website-ul citat.

Elena Udrea a fost arestată în Costa Rica în baza unui mandat de arestare emis de Interpol Bucureşti.

Ea este judecată în România pentru luare de mită şi spălare de bani în legătură cu finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, când Traian Băsescu a fost reales în funcţia de preşedinte.

La rândul său, Alina Bica s-a aflat timp de şase luni în arest preventiv în România, ca urmare a două condamnări - patru şi respectiv trei ani de închisoare - pentru primirea unor terenuri şi a 20 de mii dolari mită.

Înainte de aceasta, a făcut apel şi aşteaptă decizia finală a Curţii Supreme de la Bucureşti.

Ea este, de asemenea, acuzată de abuz în serviciu într-o afacere imobiliară frauduloasă de 73 milioane de dolari.


Etichete Elena UdreaAlina Bica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live