Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

30 August 2017
Vizualizari: 442
Comentează add

Egiptul are nevoie de grâul românesc şi va continua să importe cereale de la noi, a declarat, în exclusivitate pentru Radio România, ministrul egiptean de externe, Sameh Shoukry.

"Egiptul are nevoie de grâul românesc"

florin-lepadatu

 

Egiptul are nevoie de grâul românesc şi va continua să importe cereale de la noi, a declarat, în exclusivitate pentru Radio România, ministrul egiptean de externe, Sameh Shoukry, prezent la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, care a început, marţi, la Bucureşti.

Sameh Shoukry: "Cu siguranţă, Egiptul este cel mai mare importator de grâu din lume şi am avut mereu o relaţie tradiţională în ce priveşte importul de cereale, de grâu şi mereu am fost mulţumiţi de calitatea superioară a grâului românesc.

Suntem încântaţi de relaţia economică şi comercială cu România, care este întărită de legături politice foarte puternice.

Noi suntem interesaţi să diversificăm relaţia comercială dintre Egipt şi România."

Vă amintim că, săptămâna trecută, agenţia de presă Reuters relata că egiptenii ar fi găsit seminţe de mac, într-un transport de grâu din România şi că ar putea să-l returneze.

Imediat, ministrul agriculturii, Petre Daea, a exclus ferm orice posibilitate ca grâul românesc dat la export să fi fost necorespunzător.

Mai mult, el a subliniat, într-o intervenţie la Radio România, că era vorba doar de zvonuri.

Petre Daea: "Nu putem să răspundem la orice zvon, pentru că pe piaţa aceasta a cerealelor, din nefericire, apar şi zvonuri care au un anumit interes.

România are grâu bun, are culturi sănătoase, România nu înşeală partenerii externi, mai cu seamă că această recepţie s-a făcut de către inspectorii din Egipt, în port, la Constanţa, şi sunt foarte multe filtre de control, care pot să elimine sau să determine dacă este o situaţie privind zvonistica."


Etichete Grâu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live