Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Ianuarie 2020
Vizualizari: 301
Comentează add

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor va lansa un program de finanţare care va ajuta proprietarii de case să le eficientizeze din punct de vedere energetic.

Eficienţa energetică a locuinţelor

florin-lepadatu

 Foto: RRA / Adriana Tudose 

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor va lansa un program de finanţare care va ajuta proprietarii de case să le eficientizeze din punct de vedere energetic, reducând consumul de energie şi, implicit, emisiile de gaze cu efect de seră, a anunţat, vineri, pe Facebook, ministrul de resort, Costel Alexe.

Conform oficialului, programul va fi dezvoltat cu sprijinul asociaţiilor de profil şi instituţiilor internaţionale şi va avea cinci obiective majore.

Astfel, primul obiectiv se referă la protejarea mediului, direct şi indirect.

Ministrul Mediului precizează, totodată, că prin acest program veniturile proprietarilor de case vor creşte indirect, prin faptul că vor plăti facturi mai mici pentru încălzirea şi răcirea locuinţelor.

Totodată, Costel Alexe aminteşte faptul că, dacă pentru reabilitarea termică a blocurilor sunt disponibile diverse programe de finanţare, europene sau de stat, pentru casele individuale nu există niciunul.

Alte obiective ale proiectului de eficienţă energetică, fac referire la stimularea economiei şi angajamentele luate la nivel european în materie de eficienţă energetică şi schimbări climatice, relatează Agerpres.

 

Etichete Apartamenteblocurilocuinţeclădiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live