Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

30 Mai 2018
Vizualizari: 638
Comentează add

Potrivit unui studiu al World Vision România există familii care nu au bani pentru a-şi hrăni copiii sau care nu le oferă condiţii pentru a se spăla.

Efectele sărăciei asupra copiilor

felicia-mocanu

   Foto: wikipedia.org.

Numeroşi copii din România, majoritatea din mediul rural, trăiesc în sărăcie din cauza veniturilor scăzute ale părinţilor, arată un studiu realizat de organizaţia World Vision România.

Potrivit documentului, sunt familii care nu au bani pentru a-şi hrăni copiii sau care nu le oferă condiţii pentru a se spăla. Directoarea executivă a fundaţiei World Vision România, Daniela Buzducea, crede că sistemul de educaţie din ţara noastră ar trebui să primească o finanţare de 6% din PIB, iar copiii să aibă posibilitatea să îşi urmeze studiile după ciclul gimnazial. 

"Avem un procent de 13% dintre gospodării care amână să cumpere cele necesare. Am constatat faptul că există o corelaţie perfectă între dotările din gospodărie şi igiena copiilor. Unul din cinci copii care locuiesc în gospodării fără dotări sanitare pur şi simplu nu se spală pe mâini după ce merge la toaletă. Doi dintre copiii cu vârste între 7 şi 12 ani nu îşi fac baie sau duş zilnic. Unul din doi copii nu se spală pe dinţi în fiecare dimineaţă şi seară, iar 3% dintre copii nu se spală niciodată pe dinţi. Unul din şase copii nu a fost testat în primii doi ani de viaţă de medicul de familie. A crescut uşor procentul tinerilor care fumează sau consumă alcool cel puţin o data pe săptămână" a declarat Daniela Buzducea. 

Studiul mai arată că unul din zece copii se simte disciminat în propria familie.

 

Etichete World Vision RomâniaDaniela Buzduceaigien[s[r[cie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live