Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Aprilie 2020
Vizualizari: 163
Comentează add

Economia mondială se pregătește de un regres istoric, sub efectul pandemiei de coronavirus.

Economia mondială se pregătește de un regres istoric

florin-lepadatu

Foto: AGERPRES

Economia mondială se pregătește de un regres istoric, sub efectul pandemiei de coronavirus, care care poate afecta 1,25 de miliarde de oameni, după cum avertizează Organizația Internațională a Muncii.

Pe fondul declinului comerțului mondial, estimat la peste 30% pentru acest an, și cu închiderea multor sectoare de activitate, principalele motoare economice europene, adică, Franța și Germania intră în recesiune.

În fața unei crize fără precedent, Uniunea Europeană continuă însă să fie divizată în privința unui răspuns economic comun.

După mai multe discuții nefinalizate printr-un acord, cei 27 de miniștrii de finanțe vor face joi o nouă încercare.

Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei și finanțelor, spune că un eșec este de neconceput.


Bruno Le Maire: "Franța și Germania au avut poziții comune pe timpul negocierilor și suntem de acord că este nevoie de un pachet de măsuri global și masiv."


Potrivit corespondentului RRA, la Paris, Daniela Coman, măsurile avute în vedere sunt împrumuturi de până la 240 de miliarde de euro din rezervele Zonei Euro, un fond de garanții pentru întreprinderi, un ajutor pentru șomajul tehnic, dar și un instrument comun de preluare a datoriei celor mai afectate țări, care este, de fapt, și motivul neînțelegerilor de până acum.


Etichete muncitori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live