Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

8 Noiembrie 2009
Vizualizari: 1243
Comentează add

Concluziile summitului G20 arată că refacerea economiei este neuniformă, iar şomajul prea ridicat.

Economia, încă "nerefăcută"

paul-poterasi

Premierul britanic Gordon Brown. Foto: Agerpres

Participanţii la summitul G20, forumul ale cărui state membre deţin o economie şi o industrie dezvoltată, au ajuns la un acord pentru continuarea sprijinului acordat revenirii economiei globale.

Potrivit unei declaraţii oficiale, emise în urma întâlnirii pe care au avut-o miniştrii de finanţe ai statelor G20 în Scoţia, forumul subliniază că, deşi împrejurările s-au îmbunătăţit, refacerea economiei este neuniformă, iar rata şomajului reprezintă o chestiune de îngrijorare.

Adresându-se miniştrilor prezenţi la summit, premierul britanic Gordon Brown a făcut un apel către statele membre G20 pentru a avea în vedere promovarea unui nou contract economic şi social cu instituţiile financiare ale lumii.

"Ne deplasăm dincolo de fragmentarea ce a avut loc în trecut pentru a atinge scopuri comune împreună, scopuri care sunt îndrăzneţe dar necesare. Am încredere într-un sector financiar global puternic, cred, de asemenea, într-o globalizare transparentă şi totală."

"Sunt de părere că economia şi societatea globală pe care ne-am propus să o creăm va prospera doar dacă va fi conturată cu ajutorul unei scheme raţionale şi corecte, pe care astăzi trebuie să o trasăm în realitate", a declarat premierul britanic Gordon Brown.


Etichete summit,G20,Gordon Brown,economie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live