Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Iulie 2019
Vizualizari: 1267
Comentează add

Marţi seară se va produce o eclipsă parţială de Lună, iar aceasta va fi vizibilă şi de pe teritoriul României.

Eclipsă parţială de Lună

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Marţi seară se va produce o eclipsă parţială de Lună, iar aceasta va fi vizibilă şi de pe teritoriul României.

Evenimentul astronomic va începe la ora locală 21:44 de minute, iar faza maximă va fi la ora 00:21 de minute.

Eclipsa va putea fi observată cu ochiul liber, fără să existe niciun pericol pentru vedere, aşa cum se întâmplă în cazul eclipselor de Soare.

Cu această ocazie, la Observatorul Astronomic din Bârlad vor avea loc mai multe activităţi de popularizare a astronomiei, despre care ne oferă mai multe informaţii, corespondenta RRA, Alina Darie: "În această noapte în care are loc eclipsa parţială de lună, ultima eclipsă importantă vizibilă din România în următorii 6 ani, echipa Observatorului Astronomic al Muzeului Vasile Pârvan din Bârlad organizează câteva activităţi cu scopul promovării astronomiei în rândul publicului.

Astfel, de la ora 21:00, la sediul Observatorului Astronomic din Strada Republicii va avea loc o prezentare a fenomenului, dar şi discuţii despre eclipsele de lună.

Începând cu ora 22:00 însă şi până la ora 02:00, vor fi observaţii astronomice în stradă, în zona Parcului Victor Ion Popa.

Tocmai pe 7 septembrie 2025, susţin specialiştii, va fi vizibilă din ţara noastră o eclipsă totală de lună.

Până la data respectivă vor mai fi vizibile încă trei eclipse parţiale, dar cu o magnitudine mai mică decât cea din această noapte.

Este important de spus că observaţiile astronomice pregătite în această seară la Muzeul Vasile Pârvan din  Bârlad vor fi posibile numai dacă cerul va fi senin."


Etichete Lună

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live