Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

31 Octombrie 2021
Vizualizari: 382
Comentează add

Consultațiile de la fereastră au început odată cu pandemia, dar unii medici de familie continuă să le facă, pretind doi pensionari.

După vaccinarea la chiuvetă a apărut și consultația la fereastră

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

    Foto: Arhivă RRA

Sunt și situații în care bolnavii nu au mai fost consultații de medicii de familie de la începutul pandemiei. Această nouă practică medicală controversată a fost constatată și în Bistrița, unde mai multe persoane infectate cu SARS-CoV-2 s-au tratat acasă, cu ce au știut, și au ajuns apoi în stare gravă la spital.

Reporter: Consultațiile de la fereastră au început odată cu pandemia, dar unii medici de familie continuă să le facă, pretind doi pensionari.
 
Pensionară: Se face şi la fereastră, de exemplu, soţul, de când a început cu virusul, nu l-a mai consultat, el e şi cardiac, are fibrilaţii, şi diabet, niciodată nu l-a mai consultat. Păi, cum, te duci şi îţi scrie numai reţetă, ce ai avut.
 
Pensionar: Îmi ia cardul de sănătate, vine după câteva minute, îmi dă reţeta, la revedere. Îmi zice: nu pot pune mâna pe tine.
Pensionară: Scrie ea ce ştie acolo şi gata.
 
Reporter: Managerul Spitalului de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, afirmă că acest caz nu este unul singular.
 
Gabriel Lazany: Sunt pacienţi care au spus că nu au reuşit să aibă acces la medicul de familie de când a început pandemia, stau și îî consultă la geam, îi aruncă rețeta pe geam. Nu așa se face. Cum faceți protocoale de tratament în spital, puteți face și un protocol de tratament pentru medicii de familie. Nu îi lăsați să consulte la geam.
 
Reporter: În ce privește pacienții infectați, Gabriela Deac, director medical, adaugă ideală.
 
Gabriela Deac: Ideal într-adevăr era dacă evaluarea pacienților se putea face la medicul de familie, și clinic și din punct de vedere al analizelor de laborator, medicul de familie având un program de lucru în fiecare zi timp de două ore, la domiciliu pacientului sau pe un flux separat s-ar putea organiza.
 
Reporter: Întrucât acest lucru nu se întâmplă unii pacienți ajung în stare gravă la spital cu COVID, după ce iniţial s-au tratat singuri acasă, cu ceaiuri şi vitamine.

Etichete consultația la fereastrămedici de familiepandemie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live