Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

22 Iunie 2011
Vizualizari: 3004
Comentează add

Drapelul oraşului Budapesta va fi schimbat pe motiv că seamănă prea mult cu alte steaguri. Vechea stemă va apărea şi pe noul drapel, care va fi alb, iar pe margini va avea modele triughiulare roşii şi verzi.

Drapelul Budapestei va fi modificat

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Steagul oraşului Budapesta. Foto: wikipedia.org

Drapelul capitalei ungare, Budapesta, va fi schimbat, în urma unei propuneri aprobate miercuri, de Consiliul General al oraşului.

Proiectul de hotărâre a fost înaintat de primarul general al Budapestei, pe motiv că drapelul actual seamănă prea mult cu altele şi pot să apară confuzii. 

Vechiul drapel al Budapestei poate fi uşor confundat cu alte drapele din cauza asemănării lor, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de Consiliu, în care însă nu se precizează în mod concret despre care anume este vorba.

Vechiul drapel, datând din 1873, conţinea culoarea roşie, galbenă şi pe cea albastră şi avea în centru stema oraşului.

Culorile erau dispuse orizontal pe drapel, şi nu vertical, cum sunt, de pildă, cele de pe drapelul României, iar ordinea lor era inversă.

Vechea stemă a oraşului va fi păstrată şi pe noul drapel al Budapestei, care va fi alb, iar pe margini va avea modele triughiulare roşii şi verzi, culorile, în ansamblu, fiind cele ale drapelului naţional al Ungariei.

Schimbarea drapelului Budapestei va avea loc în 15 august şi va costa 10 milioane de forinţi, adică în jur de 37.000 de euro.


Etichete drapelBudapestapropunerelegeconfuziestemă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live