Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

7 Septembrie 2019
Vizualizari: 536
Comentează add

Dosarul iranian, discutat de premierul israelian la Londra

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

  Premierul israelian Benjamin Netanyahu. Foto: EPA/Agerpres.

Dosarul iranian, în special componenta sa nucleară, Siria şi Hezbollahul s-au aflat în centrul discuţiilor avute la Londra de premierul israelian, Benjamin Netanyahu, cu omologul său britanic, Boris Johnson, şi secretarul american al apărării, Mark Esper.
 
Reporter: Întrevederile pe care le-a avut premierul israelian la Londra cu omologul său britanic, Boris Johnson, și secretarul american al apărării, Mark Esper, s-au axat pe problema iraniană. Netanyahu a insistat că e momentul să fie exercitate presiuni asupra regimului de la Teheran: "Dacă vor avea loc negocieri, acordul din 2015 trebuie schimbat. Dezvoltarea de rachete balistice și sprijinul acordat de Republica Islamică organizațiilor teroriste trebuie oprite".
 
Netanyahu a discutat la Londra cu omologul său britanic despre accentuarea presiunii asupra regimului de la Teheran și prevenirea înrădăcinării forțelor iraniene în Siria.
 
Premierul israelian a declarat că este necesară o coordonare cu Statele Unite și Rusia și va discuta curând această problemă la Moscova, cu președintele rus, Vladimir Putin.
 
Premierul Netanyahu le-a spus jurnaliștilor care l-au însoțit în vizită  la Londra că are încredere în atitudinea președintelui american, Donald Trump, dacă acesta se va întâlni cu președintele iranian, Hassan Rohani.
 
Întrebat despre anunțul lui Rohani, potrivit căruia Iranul va pune în funcțiune centrifuge de mare viteză pentru îmbogățirea uraniului, el a răspuns că este o provocare pentru care Teheranul va trebui să suporte consecințele.

Etichete dosarul iranianLondraBenjamin NetanyahuIsraelBoris JohnsonMark Esper

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live