Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

22 Martie 2019
Vizualizari: 712
Comentează add

Donald Trump anunţă că gruparea Statul Islamic a fost eliminată complet din Siria.

Donald Trump anunţă că gruparea Statul Islamic a fost eliminată

radu-dobritoiu

Gruparea Statul Islamic a fost învinsă '100%' în Siria, a afirmat vineri preşedintele american Donald Trump, arătându-le jurnaliştilor hărţi cu regiuni controlate în trecut de organizaţia jihadistă şi care acum au fost eliberate, relatează AFP.

'Califatul teritorial al Statului Islamic a fost eliminat 100%' din Siria, a declarat la rândul său purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-o discuţie cu jurnaliştii în timpul deplasării cu Trump spre Florida.

După ce a ajuns la West Palm Beach, Trump a arătat o hârtie cu două hărţi ale Siriei - una în care cu cerneală roşie erau marcate teritoriile controlate de Statul Islamic înainte de venirea sa la putere şi una fără nimic roşu.

'Aici era ISIS şi aici este ce avem acum', a spus Trump, arătând spre harta fără nicio porţiune roşie ocupată de gruparea jihadistă.

'Puteţi păstra harta. Felicitări', le-a spus el jurnaliştilor coborând din avionul prezidenţial Air Force One, înainte de a ajunge la reşedinţa sa privată din Mar-a-Lago, în Florida.


Anterior, Trump scrisese pe Twitter că Statul Islamic 'foloseşte internetul aproape mai bine ca oricine, însă toate persoanele sensibile la propaganda ISIS ştiu că ei sunt învinşi sever la toate nivelurile'.

'Nu e nimic de admirat la ei. Ei vor încerca întotdeauna să arate o rază de speranţă, dar sunt înfrânţi şi abia mai respiră. Gândiţi-vă la asta înainte de a vă distruge viaţa şi pe cea a familiei voastre!', a mai scris el.
 


Etichete Donald Trumplupte ISISgruparea Stat IslamicDaseh

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live