Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Aprilie 2020
Vizualizari: 240
Comentează add

Donald Trump a anunțat planurile pentru un spital de campanie în New York

radiojurnal

   Președintele SUA, Donald Trump.     Foto:Arhivă.

În SUA, cea mai contaminată ţară, preşedintele Donald Trump a anunțat planurile de operaționalizare de către personalul militar și federal a unui spital de campanie în New York pentru a ajuta metropola să facă față fluxului de pacienţi.

Președintele Donald Trump a anunțat că s-a supus ieri unui al doilea test, folosind un diagnostic rapid, care a produs un rezultat în mai puțin de 15 minute și care austabilit că nu a fost infectat cu noul coronavirus.

În cadrul briefing-ului de presă zilnic de la Casa Albă, președintele Trump a anunțat planurile de operaționalizare de către personalul militar și federal a unui spital de campanie în cadrul Javits Center din New York pentru a ajuta metropola să facă față fluxului de pacienți. New York a devenit epicentrul epidemiei noului coronavirus din Statele Unite cu peste 47.000 de cazuri confirmate.

Consilierul prezidențial Jared Kushner, membru al Grupului de lucru pentru coronavirus, a declarat că executivul va trimite sistemului public spitalicesc din New York măști de protecție pentru a ajuta cadrele medicale să facă față situației luna următoare.

Donald Trump, care, inițial, a minimalizat amenințarea pe care o reprezintă noul virus, a invocat acum 'Defense Production Act' din perioada războiului din Coreea pentru a cere companiilor să producă ventilatoare, esențiale pentru menținerea în viață a pacienților contaminați cu COVID-19 și care se confruntă cu probleme respiratorii grave.

(PH)


Etichete Donald TrumpNew Yorkspital de campaniecovid-19coronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live