Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Iulie 2019
Vizualizari: 434
Comentează add

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa ca urmare a fenomenelor meteo extreme, care au afectat miercuri seara nordul Greciei.

Doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa în Grecia

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia din regiunea Halkidiki, Grecia, s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme, vânt foarte puternic, ploaie şi grindină, care au afectat miercuri seara nordul Greciei.

Un alt cetăţean român rănit în urma furtunii de miercuri din Halkidiki, a fost transportat la spital, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

MAE menţionează că, în prezent, din cauza condiţiilor meteo şi a unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autorităţile locale se desfăşoară cu dificultate.

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la acest incident şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Consulatul General al României la Salonic monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, cu cetăţeanul român care este internat, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetăţeni români.

 

Etichete Grecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live