Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

11 August 2015
Vizualizari: 1731
Comentează add

Cele peste 50 de canale ale Deltei sunt colmatate parţial sau total, nu sunt navigabile şi prezintă risc de mortalitate pentru mai multe specii de peşti.

Doar şase canale ale Deltei Dunării vor fi decolmatate

irinel-calin-tulcea

Foto: radioconstanta.ro.

Doar şase canale ale Deltei Dunării dintre cele peste 50 vor fi decolmatate, a decis, în această după-amiază Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Tulcea, care s-a întrunit pe această temă de trei ori în ultima săptămână.

Cele peste 50 de canale ale Deltei sunt colmatate parţial sau total, nu sunt navigabile şi prezintă risc de mortalitate pentru mai multe specii de peşti.

Potrivit anexei hortărârii luate astăzi după-amiază se vor decolmata Canalul Caraorman de la Crişan, Canalul 1 de la Jurilovca, Şfiştofca de la Popina la Cardon şi Magearu doar în zona Foişor, precum şi alte două canale din Compexul Puiu Roşu spre Lumina, alrfel spus, doar 8 kilometri de canale dintr-un total de aproape 70 pentru care specialiştii din trei instituţii de mediu au fundamentat ieri că ar fi necesară decolmatarea de urgenţă.

Decizia de a se interveni doar pe aceste şase canale a fost luată după ce s-a stabilit că aici colmatarea canalelor pune în pericol chiar şi comunităţile locale.

Alte 38 de canale din Deltă ar putea face obiectul unei alte şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, la sfârşitul acestei săptămâni, bineinţeles dacă nivelul Dunării va continua să scadă. 


Etichete ştiri sud-estDelta Dunăriicanale colmatateTulceaISUnavigaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live