Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 August 2018
Vizualizari: 426
Comentează add

Dispută privind rectificarea bugetară

radiojurnal

 

Preşedinţia României a criticat rectificarea bugetară, în urma căreia "anumite instituţii, care nu sunt controlate de PSD, între care Administraţia Prezidenţială", au primit mai puţini bani.

Purtătoarea de cuvant a preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, a declarat astăzi că sumele mult mai mici acordate administraţiei prezidenţiale reprezintă o formă de sabotaj bugetar care poate bloca activitatea la Cotroceni.

Preşedinţia a transmis astăzi o nouă adresă la Ministerul de Finanţe, în care a cerut din nou o sumă care să poată permite onorarea acţiunilor prevăzute până la sfârşitul anului ca de exemplu Summitul Iniţiativei Celor 3 Mări.

Mădălina Dobrovolschi a spus că argumentul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, că preşedinţia nu şi-a consumat sumele atribuite până acum, este fals.

Potriivt reporterului nostru, Carmen Gavrilă, purtătorul de cuvânt a adăugat că exista riscul ca Preşedinţia să fie dată în judecată de furnizori pentru neplata serviciilor.

Reacţia ministrului de finanţe

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, respinge acuzaţiile purtătorului de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.

El a precizat la un post de televiziune că instituţia dispune de toate fondurile necesare pentru a-şi continua activitatea până la sfârşitul anului. 

Eugen Teodorovici: Să spui că, de fapt, felul în care ţi-ai alocat sumele pe 2018, modul în care ai semnat contractele, mai ales felul în care cheltui banii, arăţi practic că nu ai o experienţă foarte bună în zona aceasta.

De la an la an, din 2104 până astăzi, cred că este singura structură publică care a dublat bugetul pe care guvernul l-a alocat.

La deplasări pot să vă spun clar că acum, la această oră, dintr-un buget de aproximativ opt milioane de lei, doar pe deplasări, este doar suma de 2,2 milioane de lei angajată. Deci există contracte pentru această sumă. Cu alte cuvinte, nu cred că este niciun fel de problemă ca, până la final de an, dl preşedinte să se deplaseze acolo unde planul de deplasări stabilit trebuie realizat.

Dacă pe şapte luni au fost suficiente două milioane de lei, sunt convins că până cele opt milioane de lei până la final de an nu e problemă să se încadreze domnul preşedinte în cheltuielile vizavi de deplasări.
 


Etichete administratia prezidentialaministrul de finanterectificare bugetara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live