Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 321
Comentează add

Premierul britanic Theresa May se va întâlni marţi cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a discuta situaţia Brexitului.

Discuţii privind situaţia Brexitului

florin-lepadatu

 

Premierul britanic Theresa May se va întâlni marţi cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a discuta situaţia Brexitului, cu trei zile înainte termenului de separare stabilit de Uniunea Europeană.

În paralel, la Londra, guvernul conservator continuă negocierile cu opoziţia laburistă, în încercarea de a găsi o soluţie pentru deblocarea situaţiei politice.

Corespondentul Radio România, Dan Vasiliu, are detalii: "Negocierile dintre guvern şi opoziţia laburistă au continuat aseară cu ceea ce executivul a descris ca fiind discuţii tehnice pe marginea declaraţiei politice care stabileşte termenii viitoarei relaţii cu Uniunea Europeană.

Surse din cabinetul de la Londra au declarat că premierul Theresa May nu a acceptat propunerea laburiştilor privind rămnerea în uniunea vamală după Brexit, dar căse fac eforturi pentru a  se ajunge la un compromis.

"În ceea ce ne priveşte, prioritatea este să împiedicăm ieşirea fără un acord şi să ne asigurăm că pe termen lung nu devenim o ţară nereglementată la marginea Europei.

Negocierile presupun o schimbare, dar până acum guvernul nu şi-a schimbat poziţia", a declarat liderul laburist Jeremy Corbyn.

Între timp, Camera Lorzilor a adoptat cu unele modificări proiectul de lege care obligă guvernul să ceară o amânare a Brexitului pentru a preveni o ieşire fără un acord.

Legea va reveni în Camera Comunelor pentru ca deputaţii să spună dacă sunt sau nu de acord cu modificările efectuate.

Pe de altă parte, premierul Theersa May va merge astăzi la Berlin şi Paris pentru a discuta despre Brexit.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a împiedica un Brexit fără acord.

În schimb, preşedintele francez Emmanuel Macron ar vrea să pună capăt incertitudinii şi lasă să se înţeleagă că nu va fi de acord cu o nouă amânare dacă Marea Britanie nu prezintă un plan concret de acţiune."


Etichete Brexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live