Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

22 Octombrie 2019
Vizualizari: 299
Comentează add

Premierul desemnat, Ludovic Orban, este încrezător în şansele cabinetului pe care îl va propune de a trece de votul parlamentului.

”Discuții fructuoase” în vederea constituirii noului guvern

alina-stanuta

Foto Agerpres

Premierul desemnat, Ludovic Orban, este încrezător în şansele cabinetului pe care îl va propune de a trece de votul parlamentului.

El spune că a ajuns la înţelegeri atât cu reprezentanţii ALDE, PMP şi UDMR, cât şi cu cei ai USR, formaţiune care le-a propus liberalilor şi un acord politic.

USR, prin vocea liderului, Dan Barna, a anunțat că a ajuns la un acord cu reprezentanții PNL și că a înaintat liberalilor o propunere de acord politic în care au fost introduse prioritățile pe care USR le dorește pe agenda cabinetului Orban. Lista miniștrilor urmează a fi prezentată la finalul săptămânii, iar aceasta va fi analizată cu atenție, mai spune Dan Barna.

Dan Barna: Evident, nu este un cec în alb privind componența cabinetului. Vom aștepta să o vedem în mod concret. Eu zic că suntem foarte aproape de această susținere.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, la finalul unei zile în care a purtat runda a doua de negocieri cu reprezentanții a patru partide parlamentare, spunea că discuțiile au decurs bine și că este încrezător în șansele ca guvernul său să treacă de votul parlamentului.

Ludovic Orban: Ne-am înţeles aproape în toate punctele. Cu aproape fiecare formațiune politică am convenit un cadru de colaborare, care va fi materializat sub forma unor înțelegeri care vor fi validate în conducerea Partidului Național Liberal și în conducerea formațiunilor politice. Suntem practic pe drum bun. Am făcut pași serioși înainte și sunt la fel de încrezător că șansele noastre de a reuși învestirea guvernului sunt foarte mari.

Mâine sunt așteptate discuții ale premierului desemnat, Ludovic Orban, cu delegația PRO România.


Etichete guvernnegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live