Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

18 Decembrie 2015
Vizualizari: 1119
Comentează add

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a fost trimisă în judecată în Franţa pentru neglijenţă în gestionarea unui caz controversat de arbitraj.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, trimisă în judecată în Franţa

alexandru-zugravu

Directorul general al FMI, Christine Lagarde. Foto: captură video.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a fost trimisă în judecată în Franţa pentru neglijenţă în gestionarea unui caz controversat de arbitraj în favoarea omului de afaceri Bernard Tapie.

Perspectiva este una stânjenitoare pentru Christine Lagarde, care a fost ministru de finanţe în Franţa, şi faţă de care FMI şi-a reafirmat încrederea.

Ea a înaintat imediat recurs la decizia judecătorească, ce intervine cu şase luni înaintea încheierii primului său mandat în fruntea FMI, pe 30 iunie 2016.

Anul acesta ea spunea că ar putea avea în vedere un al doilea mandat, dacă membrii instituţiei financiare o doresc.

La puţin timp după anunţul că i se deschide proces la Curtea de Justiţie a Republicii - singura instanţă abilitată să judece presupuse ilegalităţi comise de miniştri în exerciţiul funcţiunii - Fondul Monetar şi-a reafirmat încrederea în directoarea sa.

Iar actualul ministru de finanţe francez, Michel Sapin, a ţinut să sublinieze că funcţionează prezumţia de nevinovăţie şi Lagarde îşi poate exercita funcţia - scrie France Presse.

Afacerea în care e implicată datează din 2008, când o curte de arbitraj privată validată de Ministerul de Finanţe, condus atunci de ea, i-a acordat 404 milioane de euro despăgubiri lui Bernard Tapie, care se pretindea fraudat de Banca Credit Lyonnais. 


Etichete directorul general al FMIChristine LagardeprocesFranţaCurtea de Justiţie a Republiciiomul de afaceri Bernard TapiearbitrajBanca Credit Lyonnais

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live