Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

25 Iunie 2022
Vizualizari: 335
Comentează add

Diplomaţia rusă a transmis mesaje diferite despre decizia luată de liderii europeni, de a acorda statutul de ţară candidată la aderarea la Uniune a Republicii Moldova şi Ucrainei.

Diplomaţia rusă a transmis mesaje diferite privind decizia liderilor UE

alexandru-beleavski-moscova

        Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru

Diplomaţia rusă a transmis mesaje diferite despre decizia luată de liderii europeni, de a acorda statutul de ţară candidată la aderarea la Uniune a Republicii Moldova şi Ucrainei.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a afirmat că aceasta ilustrează o strategie occidentală de izolare a Rusiei cu consecinţe negative, în timp ce ministrul de Externe Serghei Lavrov a apreciat că o aderare a celor două ţări la Uniunea Europeană nu prezintă niciun risc pentru Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a spus că acordarea statutului de ţări candidate pentru Ucraina şi Republica Moldova este o afacere internă a Europei, el acuzând însă în acelaşi timp Occidentul că ar pregăti un război cu Rusia. 

Aflat la Baku, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că Moscova va urmări ce pași concreți vor face Uniunea Europeană și candidații.
 
El a acuzat Uniunea Europeană că în ultimii ani s-a transformat în direcția unei ideologii agresive și rusofobe și obligă țările candidate să adopte aceeași atitudine. În opinia sa, această atitudine nu se va schimba în viitorul previzibil sau chiar îndepărtat, Lavrov comparând calea adoptată de europeni cu ceea ce el a numit atitudinea europenilor înainte de cel de-al Doilea Război Mondial sub conducerea lui Hitler.
 
Serghei Lavrov: Acum Uniunea Europeană împreună cu NATO adună o coaliție asemănătoare, contemporană pentru a lupta, dar, în general, pentru un "război" cu Federația Rusă.
 
În stenograma oficială a declarațiilor lui Serghei Lavrov, cuvântul război este pus în ghilimele. În acest fond, Ministerul rus al Apărării a anunțat o serie de succese importante ale forțelor ruse în Donbas și în primul rând, blocarea în zona Gorsk /.../ Zolotoe, la sud de Lisiceansk, a circa 2.000 de militari ucraineni între care în jur de 80 de mercenari, odată cu zeci de mașini de luptă și piese de artilerie. În ulimele 24 de ore, 41 dintre aceștia s-au predat forțelor ruse.
 
Potrivit aceleiași surse, în ultimele zile forțele ruse au preluat controlul asupra a zece localități din zonă.

Etichete rusiadiplomatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live