Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Ianuarie 2022
Vizualizari: 464
Comentează add

Coordonatorul Campaniei de Imunizare a populației, Valeriu Gheorghiță, a precizat că peste 100.000 de doze pediatrice de ser vor ajunge marți în țară.

Din 26 ianuarie începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani #România

radiojurnal

Un copil de șase e vaccinat anti-Covid la Beaumont Health Offices în Southfield, Michigan, SUA, 5 noiembrie 2021. Foto: Arhivă/ JEFF KOWALSKY/ AFP

Primul lot de vaccinuri anti-COVID-19 destinate copiilor între 5 şi 11 ani ajunge mâine în România.

114.000 de doze vor fi distribuite centrelor regionale şi vor putea fi administrate începând de miercuri, 26 ianuarie.

Până în această dimineaţă, pe platforma online de programare erau înregistrate peste 3300 de solicitări pentru această grupă de vârstă, dar vaccinarea se poate face şi fără programare, prin prezentarea directă în cabinetele centrelor dedicate copiilor - 220 disponibile la nivel naţional - sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, cu un conţinut mai mic de ser decât în cazul adulţilor şi adolescenţilor.

În Bucureşti sunt șase, câte unul în fiecare sector, iar în județul Ilfov - două.

Schema de vaccinare este însă aceeaşi - două doze la un interval de 21 de zile.

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii sunt publicate toate informaţiile legate de vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, precum şi răspunsurile specialiştilor la cele mai frecvente întrebări legate de acest subiect.

Coordonatorul Campaniei de Imunizare a populației, Valeriu Gheorghiță, a precizat că peste 100.000 de doze pediatrice de ser vor ajunge mâine în țară.


Valeriu Gheorghiţă: Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie. S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice, în sensul în care toate cele 114.000 de două zile vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie și vor fi distribuite către centrele regionale de depozitare, ulterior către Direcțiile de Sănătate Publică Județene, încât să fie disponibile pe 26 dimineața în cabinetele de vaccinare pediatrice.


 

(RS)


Etichete vaccinarecopiicoronavirusvasile gheorghitadoze pedriaticecabinete5 ani11 ani(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live