Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

9 Martie 2017
Vizualizari: 583
Comentează add

Moscova consideră că, recentele dezvăluiri Wikileaks privind spionajul electronic al Statelor Unite împotriva oficialilor ruşi, sunt credibile, dar nu reprezintă o surpriză.

Dezvăluirile Wikileaks despre CIA, "credibile dar nu reprezintă o surpriză"

alexandru-beleavski-moscova

Moscova consideră că, recentele dezvăluiri Wikileaks privind spionajul electronic al Statelor Unite împotriva oficialilor ruşi, sunt credibile, dar nu reprezintă o surpriză.

Kremlinul apreciază că acesta merită atenţie şi trebuie citite cu luare aminte - a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov.

Întrebat de jurnalişti dacă Rusia ştie că serviciile americane folosesc cinci servere pentru interceptarea convorbirilor liderului rus, Peskov a spus că Statele Unite nu ascund de fapt că interceptează activ convorbirile oficialilor ruşi, inclusiv ale ambasadorului la Washington, Serghei Kisliak.

La rândul său, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, la conferinţa comună de la Moscova, că omologul său german, Sigmar Gabriel, că Rusia este obligată să ţină cont de asemenea informaţii.

Experţii - a spus el - consideră cât se poate de credibile informaţiile Wikileaks privind arseanalul de hacking al CIA şi folosirea în acest scop ca bază a sediului Consulatului american de la Frankfurt pe Main.

Dezvăluiri ale Wikileaks privind accesul CIA la aşa-numitele amprente digitale ale hackerilor din diferite ţări, arată că agenţia de spionaj americană le-ar putea folosi ea însăşi - a mai spus Lavrov - amintind în acest context acuzaţiile la adresa hackerilor ruşi, bazate pe amprentele lor digitale.

Lavrov a mai spus că nu ia niciodată la el telefoane la convorbirile importante.

Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, s-a rezumat să afirme că nu dispune de informaţii privind hackerii CIA şi a numit "zvonuri" informaţiile publicate de Wikileaks.


Etichete rusiawikileaksdezvaluiri ciaoficiali rusimoscovadmitri peskovhackingconsulat american frankfurtspionajserghei lavrovsigmar gabriel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live