Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

5 Ianuarie 2022
Vizualizari: 354
Comentează add

Guvernul de la Roma vrea să nu mai permită accesul la locul de muncă în baza unui test negativ, ci doar dacă angajații au certificat de vaccinare sau de trecere prin boală.

Dezbateri aprinse în Italia privind certificatul verde COVID

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Roma.  Foto: Elena Postelnicu/ RRA

Guvernul de la Roma vrea să nu mai permită accesul la locul de muncă în baza unui test negativ, ci doar dacă angajații au certificat de vaccinare sau de trecere prin boală.
 
Executivul italian discută astăzi și despre cum se vor redeschide școlile după sărbători.
 
Guvernul de la Roma se reunește astăzi pentru a decide modificările în ceea ce privește carantina și distincțiile între elevii imunizați și cei nevaccinați în clase, în condițiile în care în prezent se află internați în spitale un număr de 9.500 de pacienți pozitiv cu vârsta sub 20 de ani, iar procentul de imunizări la grupa 5-11 ani este foarte mic, de doar 10% față de 70% al italienilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani.
 
O altă temă dezbătută de Guvernul de la Roma este solicitarea a așa- numitului 'super green pass', certificat digital deținut numai de cetățenii imunizați și de cei vindecați de boală, tuturor angajaților din sistemul public și privat și chiar și celor care lucrează de acasă.
 
Prin această măsură, care ar putea intra în vigoare de la 1 februarie, premierul Mario Draghi speră să convingă măcar 2,5 milioane de italieni nevaccinați să treacă la administrarea primei doze înainte de a se ajunge la perioada de vârf a infecțiilor cu COVID.
 

Etichete italiacertificatul verdecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live