Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Ianuarie 2021
Vizualizari: 180
Comentează add

Dezbatere la Camera Deputaţilor privind situaţia Televiziunii Române.

Dezbatere la Camera Deputaţilor privind situaţia TVR

radiojurnal

Foto: facebook.com/cameradeputatilor

Dezbaterea organizată miercuri la Camera Deputaţilor privind situaţia actuală şi viitorul Televiziunii Române a adus discuţii constructive, spune preşedintele Comisiei pentru cultură, deputatul USR PLUS Iulian Bulai, organizatorul întâlnirii.

El a precizat că s-a vorbit despre scopul, misiunea şi viitorul acestei instituţii, împreună cu specialişti din societatea civilă şi din mediul jurnalistic.

Alina Stănuţă vine cu detalii: "În timpul dezbaterii, participanţii au evidenţiat faptul că este nevoie de o reformă a Televiziunii Publice, care trebuie să fie o televiziune puternică.

Ei au menţionat nevoia de implicare a Televiziunii Publice în două direcţii diferite, dar complemetare: cel editorial şi cel de presă liberă de investigaţie.

O altă discuţie s-a referit la identitatea Serviciului Public de Televiziune - mai spunea Iulian Bulai, care a adăugat că dezbaterea a vizat şi nevoia unor reforme în domeniu.


Iulian Bulai: "Împreună discutând aceste lucruri, am ajuns la nişte concluzii de schimbare legislativă, dar şi de viziune pe termen lung şi de schimbări sistemice, care ţin atât de chestiuni de management, de componenţa editorială şi de serviciul public.

La momentul oportun, făcând un calcul de analiză şi, ţinând cont de tot ce produce TVR, vor trebui făcute reforme.

Opinia mea este că trebuie s-o facem funcţională, trebuie să fie relevantă, la fel ca şi Radioul Public, şi să ajungă acolo unde nu ajung celelalte redacţii, atât cu conţinut editorial de calitate, cu investigaţii, dar şi cu informaţii de serviciu public. "

La dezbaterea organizată la Camera Deputaţilor au participat, printre alţii, Mircea Toma, preşedinte al Agenţiei de Monitorizare a Presei, care consideră că în România, în momentul de faţă, majoritatea instituţiilor media funcţionează într-o cheie exclusiv comercială, în competiţie pentru audienţă cu orice mijloace, iar jurnalismul de investigaţie a dispărut din Televiziunea Publică.

În timpul dezbaterii, Sorin Ioniţă, Expert Forum, a menţionat că este un eşec în definirea misiunii acestei instituţii, care nu este clară, şi a adăugat că în opinia sa Televiziunea Publică este de tip european generalist, cum existau în anii '60, iar limbajul vizual este demodat.

Dezbaterile pe tema Televiziunii Publice vor continua."


Etichete parlament(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live