Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

27 Iunie 2018
Vizualizari: 1255
Comentează add

Este reprezentantul de cel mai înalt nivel al Casei Regale Britanice într-o vizită oficială la Ierusalim.

Detalii ale vizitei în Israel a prinţului William, Duce de Cambridge

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Britain's Prince William (C-L) walks with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (C-R) during a reception at the British ambassador's residence in the Israeli town of Ramat Gan, east of Tel Aviv, on June 26, 2018. Sebastian Scheiner / POOL / AFP.

Prinţul William Arthur Philip Louis de Wales, si Duce de Cambridge, a fost primit de Benjamin Netanyahu la reşedinţa din Ierusalim a premierului statului Israel.

Este reprezentantul de cel mai înalt nivel al Casei Regale Britanice într-o vizită oficială la Ierusalim. El a vizitat Memorialul Holocaustului.

S-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin.

Corespondenţă din Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan - La Ierusalim, primul ministru Benjamin Netanyahu şi soţia lui, Sara Netanyahu, l-au primit pe prinţul William la reşedinţa din strada Balfour, după ce Ducele de Cambridge a vizitat Memorialul Holocaustului "Yad Vashem".

William a fost însoţit la Muzeul Holocaustului de preşedintele Yad Vashem, Avner Shalev, şi de Marele Rabin britanic Ephraim Mirvis. El a declarat că e greu de înţeles cum a fost posibilă această tragedie din istoria umanităţii, dar toate mărturiile despre Holocaust - nume, fotografii - reamintesc imensa pierdere suferită de poporul evreu.

Istoria Holocaustului este a întunericului şi disperării, şi a pus sub semnul întrebării însăşi umanitatea, dar cei care au riscat pentru a ajuta reamintesc de iubire şi speranţă. Prinţul William a declarat că este onorat că străbunica lui, prinţesa Alice de Grecia, e recunoscută cu titlul "Drepţi între popoare" la Yad Vashem.

Prinţesa Alice a salvat evrei din Grecia. La dorinţa ei, e înmormântată la Ierusalim, şi Ducele de Cambridge va merge joi la mormântul ei.

La reşedinţa premierului israelian, prinţul William, Benjamin Netanyahu şi Sara Netanyahu s-au urcat pe un podium decorat cu drapele israeliene şi britanice. Nu au făcut comentarii timp de aproximativ două minute.

William şi Netanyahu s-au adresat apoi celor 350 de invitaţi la reşedinţa ambasadorului britanic din Ramat Gan. Premierul israelian şi soţia lui, împreună cu prinţul William, s-au întâlnit cu descendenţi ai lui Haimaki şi Rachel Cohen, supravieţuitori ai Holocaustului salvaţi de prinţesa Alice, străbunica lui William.


Etichete vizitaIsraelprinţul WilliamDuce de Cambridge

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live