Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

18 Septembrie 2019
Vizualizari: 408
Comentează add

Un raport al Human Rights Watch face o legătură directă între despădurirea din Amazonia şi grupurile criminale

Despădurirea din Amazonia are legătură cu grupurile criminale

octavian-begu

https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1598015

Despădurirea din regiunea amazoniană este provocată în mare parte de reţele criminale braziliene care folosesc violenţa şi intimidarea, arată un raport al Human Rights Watch publicat ieri şi citat de Reuters.

În ultima decadă, din cauza conflictelor pentru pământ şi resurse, au fost ucişi mai mult de 300 de oameni, în mare parte indigeni sau alţi locuitori din Amazonia, consideraţi obstacole de către cei angajaţi în despăduriri ilegale. Numai o mică parte din cei vinovaţi ajung să fie judecaţi, potrivit grupului de apărare a drepturilor omului, care vorbeşte de eşecul poliţiei braziliene de a efectua anchete adecvate.

Incendiile legate de despăduriri au ajuns la un nivel nemaiîntâlnit din 2010, iar violenţa s-a agravat în mandatul preşedintelui Jair Bolsonaro, care a redus eforturile de apărare a mediului, susţine raportul. Lumea este tot mai îngrijorată de distrugerea celei mai mari păduri tropicale de pe Terra, care se întinde în mai multe ţări sud-americane şi joacă un rol important în limitarea schimbării climatice prin absorbţia şi stocarea de dioxid de carbon. 


Etichete AmazoniaHuman Rights WatchdespaduririJair Bolsonaro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live