Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

16 Noiembrie 2021
Vizualizari: 435
Comentează add

Ministrul interimar al mediului, Tánczos Barna: Nu ne putem îmbăta cu apă rece, spunând că stăm bine la Eurostat şi, în acelaşi timp, să avem o ţară plină de deşeuri de plastic.

"Deși stăm bine la Eurostat, în realitate avem o ţară plină de deşeuri"

radio-romania-actualitati

 Tánczos Barna. Foto: www.facebook.com/TanczosBarna.

România a fost trimisă din nou în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu a închis 42 de depozite de deșeuri neconforme, lucru pe care s-a angajat să-l facă încă de acum 12 ani.

Este nevoie de eforturi susținute și pentru colectarea deșeurilor, în special cele din plastic, pentru că, deși România stă bine în raportările către instituțiile europene, în realitate peste tot întâlnim ambalaje și resturi de plastic care ar trebui selectate și reciclate - a spus, la o conferință de specialitate, ministrul interimar al mediului, Tánczos Barna:


Tánczos Barna: Obiectivele noastre trebuie să fie mult, mult mai mari, rețeaua de colectare trebuie să fie mult îmbunătăţită și nu ne putem îmbăta cu apă rece, spunând că stăm bine la Eurostat şi, în acelaşi timp, să avem o ţară plină de deşeuri de plastic. S-a mai făcut un pas împotriva României în privinţa condamnării României la Curtea de Justiție Europeană din cauza faptului că nu am închis mai multe depozite de deșeuri periculoase sau nepericuloase. Unele dintre ele sunt în ograda unităților administrativ teritoriale, altele sunt la foste companii de stat, majoritatea în faliment.


Realizator: Sistemul de garanţie/returnare pentru ambalajele nereutilizabile ar urma să fie funcțional din octombrie anul viitor și prevede o garanție de 50 de bani pentru orice ambalaj de băutură achiziționată.

Suma va fi recuperată imediat ce ambalajul va fi returnat în orice magazin din țară.

(RS)


Etichete tanczos barnamediucurtea de justitie a uedeseuriromania(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live