Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII(politice, economice, sociale, culturale *Meteo Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bucuresti FM

15 Octombrie 2021
Vizualizari: 602
Comentează add

Purtarea măştii este obligatorie şi accesul publicului în sala de concert (50% din capacitatea maximă) va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării sau trecerii prin boală.

Deschidere extraordinară de stagiune la Sala Radio

bucuresti-fm

 Foto: Arhivă.

În ciuda problemelor rezultate din contextul pandemiei, stagiunea 2021-2022 debutează vineri, 15 octombrie, (ora 19) cu un eveniment extraordinar, în speranţa că muzica şi artiştii de valoare ce ne-o dăruiesc ne vor ajuta să depăşim momentele grele şi să revenim la normalitate, a anunțat București FM.
 
Concertul inaugural - prezentat de Orchestra Națională Radio - se va derula cu participarea a trei muzicieni al căror nume vorbeşte de la sine.
 
La pupitrul dirijoral se va afla muzicianul vienez Sascha Goetzel, recent numit în poziţia de director artistic pentru Orchestre National des Pays de la Loire (Franţa).
 
În ipostaze solistice îi veţi aplauda pe apreciatul violonist român Alexandru Tomescu - ce interpretează pe vioara Stradivarius Elder-Voicu şi pe pianistul spaniol Josu de Soulan, câştigător al premiului I al Concursului Internaţional "George Enescu" (secţiunea pian) - ediţia a XIII-a.
 
Programul serii de la Sala Radio propune o incursiune prin muzica Germaniei, de la clasicism la romantismul târziu şi chiar modernism, prin creaţiile a trei mari compozitori.
 
Concertul se va deschide cu Uvertura Egmont semnată de Beethoven, lucrare creată pentru a ilustra muzical piesa de teatru cu acelaşi nume scrisă de Goethe, care a lăudat el însuşi genialitatea compozitorului. 
 
Evenimentul se va încheia cu Suita Cavalerul Rozelor, realizată pe baza operei omonime semnate de Richard Strauss. Suita a fost interpretată în premieră absolută în 1944, de către Filarmonica din New York.
 
Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condiţiile respectării reglementărilor legale în vigoare.
 
Purtarea măştii este obligatorie şi accesul publicului în sala de concert (50% din capacitatea maximă) va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării sau trecerii prin boală, care se realizează doar prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID, disponibil la adresa https://certificat-covid.gov.ro/, a cărui verificare este responsabilitatea personalului Radio România.
 
Pentru detalii legate de acces, puteţi consulta site-ul oficial https://www.orchestreradio.ro/.
 
Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, şi în streaming live pe Internet, pe site-urile celor două posturi de radio. 

Etichete Suita Cavalerul RozelorUvertura EgmontSala Radio

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live