Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Noiembrie 2018
Vizualizari: 1078
Comentează add

Al doilea weekend de demonstraţii a început la Paris cu câteva incidente, în zona bulevardului Champs-Élysées.

Demonstraţii la Paris

radiojurnal

   

Al doilea weekend de demonstraţii a început la Paris cu câteva incidente, în zona bulevardului Champs-Élysées. Aşa-numitul 'protest al vestelor galbene' acuză de o săptămână scumpirea carburanţilor şi scăderea nivelului de trai.
 
Majoritatea manifestanţilor sunt aşteptaţi în capitala Franţei în cursul după-amiezii, după cum relatează corespondentul Radio România, Anton Cazacu.
 
Reporter: Vestele galbene au ieşit pe străzile Parisului încă de dimineaţă.
 
Fără a fi cu adevărat organizaţi, protestatarii s-au îndreptat grupuri-grupuri către zona simbolică a capitalei franceze, bulevardul Champs-Élysées şi Piaţa Concorde, acolo unde se află parlamentul şi nu departe de locul unde este situat Palatul Élysée, reşedinţa preşedintelui Emmanuel Macron şi câteva din cele mai importante ministere.
 
Forţele de ordine au blocat un perimetru destul de mare în această zonă centrală a Parisului, unde manifestaţii au încercat totuşi să pătrundă, şi au şi reuşit parţial, în ciuda utilizării izolate de către forţele de ordine a gazelor lacrimogene.
 
Autorităţile franceze propuseseră 'vestelor galbene' să manifesteze în zona Champ-de-Mars, lângă Turnul Eiffel, dar protestatarii au declarat că este un loc izolat, fără vizibilitate şi unde se simt îngrădiţi şi departe de locurile de putere.
 
O parte importantă a 'vestelor galbene' vin din provincie cu trenul şi cu autocare şi vor ajunge doar în cursul după-amiezii la Paris unde au fost depuse cereri de organizare a unor manifestaţii în Piaţa Republicii, cea a Naţiunii şi la Bastilia.

Etichete ParisFrantademonstratii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live