Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ALTERNATIVE Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

24 Februarie 2017
Vizualizari: 1199
Comentează add

Preşedintele Donald Trump a declarat pentru Reuters că Statele Unite au ajuns să aibă mai puţine focoase nucleare decât Rusia.

Declaraţii ale unui parlamentar rus în legătură cu Tratatul START

alexandru-beleavski-moscova

Foto Arhivă

Cea mai alarmantă din declaraţiile de până acum ale preşedintelui Trump în legătură cu Rusia se referă la Tratatul START, a afirmat senatorul Konstantin Kosaciov, preşedintele Comitetului pentru afaceri internaţionale al Consiliului Federaţiei.

Tratatul ruso-american START a fost semnat în 2010 de preşedinţii de atunci, Barack Obama şi Dmitri Medvedev şi expiră în 2021.

El prevede reducerea de către ambele părţi la câte 1550 a numărului de încărcături nucleare şi la câte 700 a celui de vectori purtători ai acestora.

În opinia lui Konstantin Kosaciov, cea mai bună soluţie ar fi ca Trump şi Vladimir Putin să decidă începerea cât mai rapid posibil a consultărilor ruso-americane în legătură cu viitorul acestui tratat după anul 2021.

De asemenea, a spus senatorul rus, dacă intenţiile preşedintelui Trump urmăresc superioritatea Statelor Unite în domeniul armelor nucleare, lumea se va întoarce în cea mai proastă perioadă a cursei înarmărilor din anii 1950 - 1960.


Etichete Tratatul STARTrusiadonald trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live