Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

9 Mai 2013
Vizualizari: 1743
Comentează add

Judecătorii din Ungaria au decis prelungirea arestării preventive a celor doi foşti poliţişti ungari care ar fi cauzat moartea unui cetăţean român în timp ce îl audiau.

Decizii noi în cazul cetăţeanului român mort în arest în Ungaria

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Foto: Reuters

Un tribunal din Ungaria a decis prelungirea arestării preventive a celor doi foşti poliţişti ungari, care au cauzat moartea unui cetăţean român în timp ce îl audiau ca suspect într-un dosar de furt.
 
Tribunalul din localitatea Kecskemet a hotărât astăzi prelungirea cu 90 de zile a perioadei de arest preventiv în cazul a doi foşti poliţişti ungari care au cauzat, luna trecută, moartea unui cetăţean român, stabilit de mai mulţi ani în Ungaria.
 
Cei doi erau angajaţi ai poliţiei din oraşul Izsak, iar în data de 8 aprilie, l-au condus la secţia din localitate pe Jozsef Bara, în vârstă de 47 de ani, pe care îl suspectau de furtul unei drujbe.
 
Potrivit procurorilor, în timpul audierilor aceştia l-au agresat, în mod repetat, pe bărbat, care a murit din cauza leziunilor grave suferite.
 
Cei doi au fost concediaţi şi arestaţi preventiv atunci pentru 30 de zile, fiind anchetaţi pentru vătămare corporală cauzatoare de moarte şi interogatoriu prin folosirea forţei.
 
Şeful poliţiei ungare a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a se stabili dacă mai există şi alte persoane care trebuie trase la răspundere în acest caz.

Etichete Ungariacetăţean românprocuraturăpoliţieaudieriarest preventiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live