Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

24 Februarie 2017
Vizualizari: 1587
Comentează add

Premierul ungar Viktor Orban a declarat astzi că decizia privind retragerea candidaturii Budapestei la organizarea JO din 2024 a fost luată pentru a salva ţara de la ruşine.

Decizie luată "pentru a salva Ungaria de la ruşine"

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Viktor Orban, premierul Ungariei Foto: Arhivă

Premierul ungar Viktor Orban a declarat astzi că decizia privind retragerea candidaturii Budapestei la organizarea JO din 2024 a fost luată pentru a salva ţara de la ruşine.

Primăria Budapestei a retras candidatura după ce organizaţia Momentum a adunat semnăturile necesare convocării unui referendum local pe tema renunţării la organizarea evenimentului sportiv. Potrivit sondajelor, peste jumătate dintre budapestani ar fi votat împotriva organizării JO în capitala ungară.

Premierul ungar a declarat astăzi într-o emisiune a postului public de radio Kossuth că s-a decis să se propună retragerea candidaturii Budapestei privind organizarea JO de vară din 2014 pentru a se salva Ungaria de la ruşine.

Acesta a precizat că se poate învinge la un referendum, dar atunci ar fi cel mult o majoritate în favoarea JO, pe când ar fi nevoie de unitate naţională.

Premierul ungar a menţionat că în istoria JO nu s-a întâmplat niciodată să obţină dreptul de a organiza un astfel de eveniment sportiv un oraş în care a avut loc un referendum şi se pune întrebarea dacă ar fi primit măcar un vot în momentul luării deciziei către CIO după disputele privind acţiunea de consultare a populaţiei.

În opinia lui Viktor Orban, a fost ucis un vis de către o organizaţie care nu a ascuns faptul că nu este interesată de Olimpiadă, ci doreşte să devină partid politic.


Etichete JO 2024Viktor Orbandecizie luată pentru a salva Ungaria de la ruşine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live