Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Chișinău

11 Iunie 2019
Vizualizari: 392
Comentează add

Decizie a lui Igor Dodon

radio-chisinau

Foto: Arhivă.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că a semnat astăzi un decret prin care a anulat deciziile anterioare ale lui Pavel Filip de a dizolva Parlamentul şi de a organiza alegeri anticipate.

Tot astăzi, la Chişinău a fost convocată şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, într-o componenţă nouă, iar deputaţii se întrunesc pentru a examina proiectul privind anularea votului mixt şi stabilirea datei alegerilor locale.

Corespondenţă din Chişinău - Reporter: Cristina Popuşoi (Radio Chişinău) - Președintele Igor Dodon a anulat astăzi decretele semnate săptămâna trecută de Pavel Filip, în calitate de președinte interimar, ce vizau organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 6 septembrie și dizolvarea Parlamentului.

Potrivit lui Dodon, aceste decizii semnate de Pavel Filip nu corespund Constituției. Pe de altă parte, vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, susține că decretul semnat de Pavel Filip a produs deja efecte juridice, a fost publicat în Monitorul Oficial, iar procedura nu mai poate fi oprită.

Tot astăzi, la Chișinău a fost convocat Consiliul Suprem de Securitate într-o nouă componență. Membrii Consiliului au cerut Procuraturii Generale și Băncii Naționale a Moldovei să prezintă în regim de urgență Raportul Kroll 2. Ei au mai solicitat Băncii Naţionale să informeze zilnic Consiliul despre toate fluxurile de mijloacele financiare care ies din țară. Membrii Consiliului susțin că ar avea informații despre tentativa de scoatere a unor sume importante din Republica Moldova.

La aceeaşi şedinţă, membrii Consiliului Suprem de Securitate au calificat ultimele decizii ale Curții Constituționale drept arbitrare şi au spus că acestea atentează asupra securității naționale.

 


Etichete Republica MoldovaIgor Dodon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live