Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

20 Mai 2019
Vizualizari: 1100
Comentează add

Preşedinta completului de judecată a anunţat că va fi amânată pronunţarea fără a preciza o dată. Cel mai probabil, hotărârea va fi luată înainte de 1 iunie.

Decizia în dosarul lui Liviu Dragnea "rămâne în pronunţare"

diana-surdu

 Arhivă Foto: Diana Surdu

La Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţie se judecă luni, 20 mai, ultimul termen în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman în care este acuzat şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Cele cinci judecătoare au respins cererile de amânare şi excepţiile invocate de avocaţi, iar procurorul DNA cere pedepse mai mari pentru inculpaţi decât cele date în primă instanţă.

Preşedinta completului de judecată, Aida Popa, a anunţat că va fi amânată pronunţarea, fără a preciza o dată. Cel mai probabil, hotărârea va fi luată înainte de 1 iunie, când una dintre cele cinci judecătoare se va pensiona.

Avocaţii îşi susţin pledoariile, iar anterior procurorul de şedinţă a cerut pedepse mai mari pentru inculpaţi, spre linia medie, nu spre minim, cum a apreciat instanţa de fond.

La începutul şedinţei, procurorul DNA a anunţat că îşi retrage excepţiile invocate la termenul precedent de o altă colegă de-a sa, alt magistrat DNA. Apoi, avocata lui Liviu Dragnea a cerut sesizarea Curţii Constituţionale cu două excepţii: a contestat legalitatea completului de trei care a dat decizia în primă instanţă şi a cerut, de asemenea, amânarea procesului după data de 5 iunie, atunci când magistraţii constituţionali ar putea da o hotărâre - amânată de mai multe ori până astăzi - privind sesizarea lui Florin Iordache referitoare la lista completelor specializate de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în judecarea dosarelor de corupţie.

După deliberări timp de 30 de minute, Completul 2 penal a respins toate solicitările avocaţilor şi a declarat finalizată cercetarea judecătorească.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat la instanţă, deci probabil nu va mai veni să îşi susţină ultimul cuvânt. El şi-a reafirmat nevinovăţia la termenul anterior, când a dat şi o declaraţie.

La sediul Înaltei Curţi s-au prezentat astăzi însă 200-300 de persoane, tineri şi vârstnici, pentru a-l susţine pe liderul PSD, Liviu Dragnea.


Etichete Liviu DragneaTeleormanProtecţia CopiluluidecizieÎnalta Curte de Casaţiei şi JustiţieÎCCJDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live