Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Mai 2021
Vizualizari: 505
Comentează add

Autoritățile devansează calendarul relaxării restricțiilor impuse de epidemia de COVID - 19.

De sâmbătă, fără mască în aer liber

radiojurnal

Foto Agerpres 

Autoritățile devansează calendarul relaxării restricțiilor impuse de epidemia de COVID - 19 în contextul evoluției pozitive a situației din ultima perioadă. Primele măsuri vor fi aplicate chiar de la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat președintele Klaus Iohannis în această seară.

Klaus Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, desigur, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public. A doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea și simultan se elimină orice restricții asupra programului agenților comerciali. Tot din acest weekend activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate. Deci, cu spectatori. Nunți, botezuri, mese festive în exterior - pot participa începând cu 1 iunie maximum 70 de persoane, în interior maximum 50 de persoane de la 1 iunie; de la 1 iulie numărul crește, de la 1 august numărul crește. Dar, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunță la restricționarea numărului de participanți.

Preşedintele şi membri ai guvernului au discutat la Palatul Cotroceni despre gestionarea epidemiei, derularea campaniei de vaccinare anti-COVID - 19 şi măsuri de relaxare a restricțiilor ce urmează să fie definitivate și anunțate de executiv.

Aplicarea acestora va depinde de respectarea regulilor care vor rămâne în vigoare și de intensificarea campaniei naționale de imunizare, a subliniat șeful statului, menționând că se păstrează ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, iar apoi, peste vară, câte un milion de persoane nou vaccinate în fiecare lună.

Conform raportării de astăzi, sunt 3.789.000 de oameni care au primit cel puțin o doză de vaccin până în această după-amiază.

(PH)


Etichete relaxare restrictiimascarestrictii de circulatieKlaus Iohannis(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live