Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

1 Iulie 2022
Vizualizari: 395
Comentează add

De astăzi, valoarea tichetelor de masă crește la 30 de lei, însă firmele vor putea acorda această sumă maximă inclusiv pentru zilele lucrate în luna iunie.

De la 1 iulie, valoarea tichetelor de masă creşte la 30 de lei

iulia-gherman

De astăzi, valoarea tichetelor de masă crește la 30 de lei, însă firmele vor putea acorda această sumă maximă inclusiv pentru zilele lucrate în luna iunie. Prevederea este inclusă în Legea privind acordarea biletelor de valoare și face parte din programul "Sprijin pentru România", inițiat de Guvern pentru a limita efectele produse de creșterile de prețuri din ultima perioadă. Cu detalii, Iulia Gherman.

Reporter: Iulia Gherman - Potrivit legii, angajatorii pot acorda pentru luna iulie diferența corespunzătoare dintre valoarea de până acum a tichetelor de masă, fixată la cel mult 20 de lei și 17 bani, și cea prevăzută în legea care intră de astăzi în vigoare, astfel încât salariații să primească 30 de lei pe zi pentru bonurile vizate încă din această lună. Sumele vor fi actualizate în funcție de zilele lucrate în iunie. Majorarea valorii tichetelor se aplică până în martie 2023, dar nu este obligatorie. Decizia aparține firmelor și instituțiilor care consideră că își permit financiar. Dacă se hotărăsc să ofere această valoare maximă, cei 30 de lei pe zi sub formă de bonuri de masă se acordă fără reducerea salariului de bază pentru angajați. Legea privind acordarea biletelor de valoare prevede și dreptul organizațiilor sindicale de a da din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou. De asemenea, același document stabilește că voucherele de vacanță pot fi folosite și pentru achitarea taberelor școlare organizate în România. Aceste vouchere primite de bugetari se acordă doar pe card și au o valoare de 1.450 de lei.


Etichete (ii)tichetemasamajorare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live