Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Zimmerman

9 Noiembrie 2014
Vizualizari: 2706
Comentează add

BBC relatează despre programul unui medic pediatru danez care a anunţat rezultate spectaculoase după ce a fost aplicat experimental pe 1900 de copii cu probleme de greutate.

Danemarca propune soluţii pentru combaterea obezităţii infantile

elena-zimmerman

Foto: Arhivă.

Danemarca pare să fi găsit soluţia pentru a combate obezitatea infantilă, o problemă care afectează un procent important din copiii şi tinerii din întreaga lume.

BBC relatează despre programul unui medic pediatru danez care a anunţat rezultate spectaculoase după ce a fost aplicat experimental pe 1900 de copii cu probleme de greutate.

Aproape trei sferturi din pacienţi au ajuns la greutatea normală şi au reuşit să o păstreze modificând aproximativ 20 de elemente din viaţa de zi cu zi la recomandarea doctorului.

Copilul este mai întâi evaluat din punct de vedere medical şi chestionat cu privire la obiceiurile alimentare.

Apoi întreaga familie trebuie să accepte să schimbe aspecte importante legate de ce, cât şi cum mănăncă.

Proporţii bine definite pentru mâncare, mişcare şi activităţi recreative

Lista recomandărilor publicate de BBC conţine în afară de proporţiile corecte ale porţiilor de mâncare între legume, carne, cereale sau paste şi limitarea consumului de alimente considerate în mod obişnuit nesănătoase.

Fast food doar o dată pe lună, dulciuri o dată pe săptămână, la fel şi băuturi îmbuteliate, doar o jumătate de litru în total pe săptămână, nu mai mult de 2 ore pe zi în faţa aparaturii moderne: televizor, calculator sau tabletă, care pot fi accesate doar după ora 17:00.

Activităţi sportive zilnice şi mersul pe jos sau pe bicicletă până la şcoală sunt de asemenea pe lista recomandărilor care au făcut ca marea majoritate a celor care au intrat în program să-şi păstreze greutatea optimă timp de 4 ani cu un efort al personalului medical constând în doar cinci ore de consultaţii pe an pentru fiecare copil.

Programul a fost preluat deja în mai multe oraşe din Danemarca, iar iniţiatorul său, dr. Jens Christian Holm, face apel şi la celelalte ţări să profite de această experienţă în combaterea obezităţii infantile, mai transmite BBC.


Etichete obezitatecopiitinerialimentemişcaresportfast foodTVInternettabletăDanemarcamedicprogram

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live