Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corina Negrea, Oslo

10 Decembrie 2015
Vizualizari: 1020
Comentează add

Cvartetul pentru Dialog Naţional, din Tunisia, a primit astăzi, în capitala norvegiană Oslo, premiul Nobel pentru Pace, în cadrul unei ceremonii speciale.

Cvartetul pentru Dialog Naţional din Tunisia a primit Nobelul pentru Pace

corina-negrea-oslo

Cvartetul pentru Dialog Naţional, din Tunisia. Foto: captură youtube.com.

Cvartetul pentru Dialog Naţional din Tunisia, format din reprezentanţi ai societăţii civile, a fost recompensat, în capitala norvegiană Oslo, pentru contribuţia decisivă avută la consolidarea democraţiei în ţara în care s-a născut, în 2011, valul revoluţionar cunoscut drept Primăvara Arabă.

Este cu adevărat un premiu pentru pace, acordat într-un climat de războaie şi conflicte - spunea Kaci Kullmann Five, preşedinta Comitetului Nobel Norvegian, în discursul de deschidere a ceremoniei de astăzi.

"Este povestea construirii unor instituţii puternice, care să asigure justiţia şi stabilitatea şi care demonstrează dorinţa de angajare în dialog şi cooperare. Este, de asemenea, şi recunoaşterea faptului că organizaţia tunisiană Cvartetul pentru Dialog Naţional, recompensată cu Premiul Nobel pentru Pace, a avut o contribuţie decisivă în construirea unei democraţii pluralistice în Tunisia, ca urmare a revoluţiei din anul 2011", a spus Kaci Kullmann Five.

Ceremonia decernării Premiului Nobel pentru Pace a fost urmată, conform tradiţiei, de banchetul oferit de Fundaţia Nobel, în onoarea laureaţilor.

Mâine, la Oslo, va avea loc, tot conform tradiţiei, şi concertul Nobel, oferit, de asemenea, de Fundaţia Nobel, în onoarea laureaţilor.

La această oră, la Stockholm, este în desfăşurarea ceremonia în care sunt înamânate celelalte premii Nobel.

Atât în Norvegia, cât şi în Suedia, măsurile de siguranţă au fost întărite, de teama unor atentate teroriste. 


Etichete NorvegiaOsloNobel pentru PaceAcademia Regală Suedeză de ŞtiinţeCvartetul pentru Dialog Naţional din TunisiaPrimăvara Arabă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live