Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

30 Octombrie 2020
Vizualizari: 255
Comentează add

Cutremurul produs în Marea Egee a făcut victime în Grecia și în Turcia

michaela-lambrinidou

 Foto: Demiroren News Agency (DHA) / AFP

Cutremurul de magnitudine 6,7 produs astăzi în Marea Egee a făcut victime și în Grecia și în Turcia. Mai multe clădiri s-au prăbușit, iar echipele de intervenție caută supraviețuitori.
 
Cutremurul puternic de suprafață care s-a produs astăzi în jurul orei 14:00 pe coastele de est ale Mării Egee şi Turciei, la 19 km nord de insula Samos, a fost resimțit în toate insulele din Marea Egee, chiar și la Atena, la o distanță de 325 de km.
 
Potrivit Institutului de Geodinamică din Grecia, seismul a fost de 6,7 grade și a avut o durată de aproximativ 15 secunde, fiind însoțit de un vuiet puternic. În insula Samos, multe clădiri vechi s-au prăbușit și o biserică din orașul Karlovasi a suferit avarii. În multe regiuni ale insulei s-au provocat deplasări de teren care au blocat drumurile și s-a produs pană de curent.
 
Din nefericire, doi elevi au murit când în drum spre casă de la cursurile școlare la acea oră un zid masiv din pietre s-a prăbușit peste ei. 10 persoane de asemenea au fost rănite, dar viața lor nu se află în pericol. La numai doi kilometri distanță de Samos, pe coastele Turciei, în portul Izmir, situația însă este cu mult mai dramatică.
 
Cutremurul a ruinat peste 20 de clădiri, multe dintre ele cu 7-8 etaje, iar numărul victimelor nu poate fi încă estimat. Potrivit imaginilor televizate primite în Samos, având în vedere că se află foarte aproape de coastele turcești, până la această oră autoritățile turce au confirmat moartea a șase persoane și rănirea a circa 260.
 
Tsunamiul care s-a produs nu a afectat prea tare Grecia, dar la Izmir a inundat zeci de magazine și multe ambarcațiuni ancorate au suferit avarii.
 
Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a comunicat personal cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și şi-a exprimat solidaritatea cu poporul turc în aceste momente grele, iar ministrul grec de externe a anunțat că Atena pune la dispoziția Turciei echipele de salvare pentru găsirea de supraviețuitori sub ruinele clădirilor prăbuşite la Izmir.
 
(PH)
 

Etichete cutremurvictimeMarea EgeeTurciaGrecia(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live