Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Octombrie 2018
Vizualizari: 426
Comentează add

Sesizarea vizează un eventual conflict de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completelor de cinci judecători.

Curtea Constituţională sesizată de premier

radiojurnal

 Foto: Agerpres.

Curtea Constituţională a confirmat că a fost sesizată de premierul Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completelor de cinci judecători.

Judecătorii constituţionali vor dicuta sesizarea pe 16 octombrie, iar până atunci părţile aflate în conflict îşi pot exprima, în scris, punctul de vedere asupra conţinutului acestuia şi a eventualelor căi de soluţionare.

La începutul lunii septembrie, Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis să nu aplice noile prevederi legale în legătură cu alegerea completelor de cinci judecători.

Şefa instanţei supreme, Cristina Tarcea, declara atunci că legea care modifică Legea 304/2004 nu are dispoziţii tranzitorii care să impună pentru anul 2018 tragerea la sorţi a completelor de cinci judecători, ea urmând să fie aplicată din ianuarie anul viitor. 


Etichete CCRConstituţieViorica Dăncilăcomplet justiţieICCJÎCCJCristina Tarcea,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live