Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

2 Martie 2018
Vizualizari: 1705
Comentează add

In ultimele zile a nins și s-a depus un strat nou de zăpada pe toate pârtiile din județul PRAHOVA.

Cum se schiază pe Valea Prahovei

simona-uta-ploiesti

Foto: Adrian Marchis.

In ultimele zile a nins și s-a depus un srat nou de zăpada pe toate pârtiile din județul PRAHOVA .

La Sinaia in acesta dimineața a fost ponita Gondola SInaia de la cota 1000 la cota 1400 si va funcționa până la ora 17.00. Sunt -7 grade acum la Cota 1000, vânt moderat și cer acoperit. Pârtia Nouă este practicabila în condiții foarte bune. 

Al doilea tronson de telegondola de la cota 1400 la Cota 200 (Gondola Carp)  și Telescaunul Soarelui nu au fost pornite pana la acesta ora din cauza rafalelor puternice de vânt, cu transport de zăpadă.

La Busteni se schiază pe ambele partii Kalinderu 1 și Kalinderu 2 , stratul de zăpada fiind de peste 70 cm . De asemenea , functuneaza toate instalatiile din parcul de divertisment Fun Park de la baza pârtiilor  și toate instalatiile pe cablu care deservesc pârtiile .

La Azuga se schiază pe pârtiiile  Sorica cât și pe Cazacu atât pe tronsoanele pentru începători și avansați , stratul de zăpada fiind de aproximativ 80 cm.  Toate instalațiile pe cablu au fost pornite începând cu ora 9.00 pana la ora 17.00 . 

Administratorii domeniilor schiabile au declarat ca programul de funcționare a instalațiilor pe cablu va putea suporta modificări in funcție de evoluția vremii și intensificarea vântului . 

Salvamontistii atenționează ca din cauza stratului nou de zăpada exista risc major de formarea avalanșelor de gradul 3 ( pe o scara de la 1 la 5 ) atâta la altitudini mai mari de 1800 de m cât și la înălțimi mai mici și reamintesc ca toate traseele montane in Bucegi sunt închise in acesta perioada .


Etichete schipartii de schiValea Prahovei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live