Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

11 Iunie 2019
Vizualizari: 599
Comentează add

Cu trenul la aeroport

alex-lancuzov

 Foto arhivă

Ministerul Transporturilor dă asigurări că peste un an, la Campionatul European de Fotbal Euro 2020,  vom avea tren direct între Gara de Nord din Bucureşti şi Aeroportul Otopeni. Astăzi a fost semnat contractul prin care se asigură legătura feroviară directă.

Legătura feroviară directă între București și Aeroportul Otopeni este promisă în dosarul de candidatură pentru Euro 2020, în vara anului viitor, la București urmând să se desfășoare patru meciuri.

Zeci de mii de suporteri vor ateriza la aeroport și, pe lângă cursele speciale cu autobuze pe DN1, este nevoie și de transport rapid pe calea ferată.

Deși contractul semnat astăzi are termen de finalizare luna august 2020, ministrul transporturilor Răzvan Cuc spune că linia va fi terminată în mai puțin de un an.

Răzvan Cuc: Am lucrat foarte aplicat, s-a lucrat pe tremene, un proiect pe care constructorul și-a asumat să-, finalizeze până la sfârșitul lunii mai 2020.

Pe lângă legătura froviară de la Aeroportul Otopeni, în paralel se va lucra și pentru creșterea capacității de tranzit pe Aeroportul Băneasa - explică Gheorghe Popescu, coordonator al proiectului Euro 2020.

Gheorghe Popescu: Am garantat celor de la UEFA că în prima săptămână a lunii aprilie vom face o vizită la Aeroportul Băneasa şi va trebui să recepționăm lucrările de acolo. Este un aeroport unde UEFA dorește să sosească foarte multe aeronave, în special cele ale suporterilor.

Prin contractul de 400 de milioane de lei, semnat astăzi, linia de tren de la Gara de Nord spre Otopeni se prelungește cu 3 km, până la Terminalul Sosiri. Cea mai dificilă parte a proiectului va fi construirea unui viaduct de 1,5 km peste DN1.

Spiru Mantu, directorul firmei de construcții: Mă ocup special de această lucrare. Găsim soluţii - 142 de grinzi care... de 40 de metri, care vor veni de la Ploiești, pe DN1.

În prezent, călătoria cu trenul și apoi cu microbuzul între Gara de Nord și Otopeni durează aproape o oră, dar se va reduce la jumătate după finalizarea proiectului.

 


Etichete Euro 2020aeroportOtopenitren

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live