Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

6 Mai 2020
Vizualizari: 220
Comentează add

Nu sunt excluse alegeri anticipate în Polonia, declară șeful de cabinet al premierului polonez.

Criză politică în Polonia pe fondul pandemiei de coronavirus

rador

Palatul prezidenţial din Varşovia.         Foto: Arhivă.

Polonia nu exclude alegeri parlamentare anticipate în contextul în care criza politică legată de alegerile prezidențiale din luna mai se adâncește, a anunțat miercuri Michał Dworczyk, șeful de cabinet al premierului, transmite Reuters.

Senatul polonez a respins marți o propunere guvernamentală de a organiza la 10 mai alegeri prezidențiale, alegătorii urmând să voteze prin corespondență din cauza pandemiei de coronavirus, votul Senatului fiind o înfrângere pentru partidul Lege și Justiție (PiS).

Decizia finală în privința alegerilor prezidențiale revine însă Camerei Inferioare a parlamentului, unde PiS are o majoritate fragilă.

Unii parlamentari din cadrul partenerilor de coaliție ai PiS au anunțat deja că sunt împotriva desfășurării alegerilor prezidențiale în luna mai.

"Sperăm că vor fi suficient de mulți parlamentari care... să adopte proiectul de lege. Oricum, trebuie să se ia în calcul variante în caz că proiectul nu e susținut și ulterior va trebui să ne confruntăm cu o criză politică gravă", a precizat Dworczyk la postul public de radio.

"Sunt de părere că astfel de discuții trebuie să fie foarte prudente însă un scenariu care prevede alegeri anticipate nu poate fi exclus".


Etichete (ii)poloniapoliticaalegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live