Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

5 Mai 2014
Vizualizari: 1397
Comentează add

Situaţia din Ucraina, inclusiv din perspectiva drepturilor omului, se află în centrul reuniunii de două zile a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei care începe la Viena.

Criza din Ucraina, discutată la Consiliul Europei

alexandru-beleavski-moscova

Miliţii pro-ruse. Foto: captură youtube.

Criza din Ucraina va fi astăzi şi mâine subiect central de discuţie la Viena, la reuniunea ministerială a Consiliului Europei.

Deşi întâlnirea are un scop preponderent aniversar, ea îi va da ocazia ministrului rus de externe să discute cu liderii internaţionali pe tema Ucrainei, după cum anticipează analiştii internaţionali.

Între timp, Ministerul de Externe de la Moscova a făcut noi aprecieri pe marginea crizei ucrainene.

Ministerul rus de Externe i-a prezentat astăzi preşedintelui Vladimir Putin Carta Albă a încălcării drepturilor omului în Ucraina de la declanşarea protestelor împotriva fostei puteri, în noiembrie 2013, până în luna martie a acestui an.

Datele conţinute în raport atestă caracterul de masă al acestui fenomen în Ucraina, precizează Serviciul de presă al Kremlinului, potrivit căruia scopul Cărţii Albe este de a informa opinia publică în legătură cu situaţia reală din Ucraina şi a contribui astfel la o apreciere imparţială şi nepolitizată a acesteia, ca şi la depolitizarea şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Rusia cere o reformă profundă în Ucraina

Situaţia din Ucraina, inclusiv din perspectiva drepturilor omului, se va afla în centrul reuniunii de două zile a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei care începe astăzi la Viena.

Prefaţând reuniunea, Ministerul rus de Externe s-a pronunţat într-un comentariu pentru valorificarea potenţialului Consiliului Europei în vederea realizării în Ucraina a unei reforme constituţionale profunde, bazate pe un dialog naţional comprehensiv, care să permită depăşirea divizării societăţii; căreia trebuie să-i fie subordonate şi eforturile Grupului consultativ internaţional înfiinţat de Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei în scopul investigării infracţiunilor comise în Ucraina după 30 noiembrie 2013.

Rusia - subliniază comentariul - speră într-o analiză nepolitizată şi imparţială a acestor evenimente.

Ministerul rus de Externe cere Kievului să pună capăt folosirii forţei împotriva populaţiei civile şi să anuleze restricţiile impuse activităţii mass-media şi circulaţiei între Rusia şi Ucraina.


Etichete crizăUcrainaVienaRusiaMoscovaVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live