Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

25 Iunie 2022
Vizualizari: 471
Comentează add

Planurile de călătorie a milioane de pasageri riscă să fie date peste cap de criza de care au parte aeroporturile dar şi companiile aeriene din Germania.

Criză de personal în aeroporturile din Germania

vlad-draghicescu-bonn

     Foto: Arhivă.

Planurile de călătorie a milioane de pasageri riscă să fie date peste cap de criza de care au parte aeroporturile dar şi companiile aeriene din Germania. Pe de-o parte este interesul crescut al populaţiei pentru zboruri, după pandemie, dar pe de altă parte industria aviatică se confruntă cu dispariţia multor locuri de muncă. 
 
Încă de vineri, în multe aeroporturi din Renania de Nord Vest- Westfalia s-au format cozi lungi la pupitrele de check-in, iar benzile de bagaje au fost oprite din cauza lipsei de personal a companiilor aeriene.
 
Din acest motiv, Lufthansa și Eurowings au anulați circa 3.000 de zboruri până în luna august. Mulți călători au fost informații din scurt în timp ce se deplasau către aeroport. După doi ani de restricții locuitorii Germaniei manifestă din nou un interes deosebit pentru vacanțele în străinătate, explică agențiile de turism, însă criza a dus și la dispariția a mii de locuri de muncă în aeroporturile din Germania, care duc lipsă de personal de securitate sau la ghișee.
 
Sindicatul Verdi afirmă că problemele actuale erau previzibile încă din 2021.
 
'Anul trecut, protestele și atenționările noastre că nu vom dispune de personal suficient au fost ignorate' - a criticat un reprezentant Verdi la ARD.
 
Potrivit asociațiilor în domeniu, operatorii de turism vor face totul pentru a se asigura că nu pică vacanțele rezervate, însă nu toate companiile aeriene au comunicat în detaliu ce zboruri vor să anuleze în lunile de vară.
 
Între timp, Poliția landului Renania de Nord - Westfalia anunță o posibilă operațiune pe aeroportul din Dusseldorf vizând măsuri de îndrumare în aeroport la nivelul plecărilor, dar și al sosirilor. Cert este că enervarea oamenilor nu mai poate fi evitată, a afirmat Heiko Teggatz, șeful sindicatului polițiștilor
 

Etichete aeroporturigermaniacriza de personal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live