Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Martie 2021
Vizualizari: 838
Comentează add

Ce a generat protestul de la metrou, care a dat astăzi peste cap circulația în București.

Criza de la metrou: Ce a generat protestul?

radiojurnal

Stație de metrou din București. Foto: Arhivă/ Ionuț Iamandi

Metroul bucureștean nu a circulat azi din cauza unei greve a angajaților. Potrivit autorităților, circulația trenurilor se va relua sâmbătă dimineață. Decizia a fost anunțată după discuțiile care au avut loc între reprezentanții sindicaliștilor de la Metrou și cei ai Regiei Metrorex la Prefectura București.

Ce a generat protestul de la metrou, care a dat astăzi peste cap circulația în București, ne spune Alex Lancuzov.

La 5:00 dimineața, sute de angajați ai companiei au declanșat un protest spontan, care nu ar fi organizat de sindicat, deși sindicatul anunța ieri, printr-un comunicat de presă, că, astăzi, 10 din cele 80 de rame vor rămâne în depouri. Iată că nu s-a circulat pe nicio magistrală.

Salariații de la Metrou spun că acest protest, mai mult sau mai puțin spontan, nu ar avea legătură cu disputa privind spațiile comerciale din subteran. Dan Vasile este reprezentantul angajaților, care astăzi au blocat metroul.

Dan Vasile: Această oprire voluntară a lucrurilor nu are legătură cu spațiile comerciale din Metrou. Nu dorim ca multinaționalele sau corporațiile să preia conducerea Metroului.

Pe de altă parte, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că protestul este ilegal și că a depus o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție. El a cerut autorităților să restabilească ordinea.

Cătălin Drulă: Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai facut zeci de ani nu mai merge. Este absolut inadmisibil ca o infrastructură critică națională să fie blocată, ca șinele să fie ocupate, comițând, astfel, multiple infracțiuni și le-am trecut pe acestea într-o plângere penală pe care am înaintat-o Direcției Naționale Anticorupție. Oamenii au trebuit să se înghesuiască din cauza unor mafioți, astăzi, în mijloacele de transport în comun, au întârziat învățătoare la școli, ați dat un oraș peste cap. Păi, voi unde vă credeți? Va mers până acuma, nu vă mai merge!

200 de mii, poate chiar 300 de mii de bucureșteni ar fi luat astăzi metroul, dar au fost nevoiți să se înghesuie în autobuze și tramvaie, alții au plătit mult mai scumpe cu taxiul și, bineînțeles, foarte mulți au întârziat la serviciu chiar în vinerea verde, zi în care transportul în comun din București ar fi trebuit să meargă ceas.


Etichete (ii)metroucriza

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live