Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vasile State, Radio Chişinău

11 August 2021
Vizualizari: 676
Comentează add

Autorităţile de la Chişinău critică modul în care Procuratura a acţionat în cazul dosarelor de mare corupţie, care le-au permis unor infractori să părăsească ţara.

Critici la adresa Procuraturii din Republica Moldova

vasile-state-radio-chisinau

 Foto: Arhivă.

 Autorităţile de la Chişinău critică modul în care Procuratura a acţionat în cazul dosarelor de mare corupţie, care le-au permis unor infractori să părăsească ţara.

Preşedinta Maia Sandu a cerut măsuri urgente, pentru a soluţiona cazurile celor daţi în urmărire internaţională, după cum transmite colegul nostru, Vasile State, de la Radio Chişinău.


Reporter: Maia Sandu a declarat că procurorii nu avansează în instrumentarea dosarelor de corupţie mare şi a denunţat lipsa de eficienţă a acestora în aducerea în ţară şi tragerea la răspundere a unor personaje implicate în ilegalităţi, care au părăsit Republica Moldova.


Maia Sandu: Am invitat reprezentanții Procuraturii. Din păcate, Procuratura este în vacanță, și la propriu, și la figurat. Avem mai multe situații când personaje implicate în ilegalități, în acte de corupție mare, au părăsit Republica Moldova, sunt în căutare internațională și vedem lipsă de progrese, în special din partea Procuraturii, pentru readucerea lor și pentru tragerea la răspundere a acestor oameni.


Reporter: Maia Sandu s-a referit în speţă la controversaţii oameni de afaceri şi politicieni Vlad Plahotniuc şi Ilan Şor împlicaţi în frauda bancară de proporţii şi care au fugit din Republica Moldova în vara anului 2019, după ce democraţii au cedat puterea.

Printre cei vizaţi de şefa statului este şi omul de afaceri Veaceslav Platon, acuzat de spălarea a 22 de miliarde de dolari proveniţi din Rusia, care a părăsit recent Republica Moldova, iar procurorii nu l-au împiedicat să  plece.


Etichete republica moldovachisinauprocurorimaia sandu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live