Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

16 Decembrie 2011
Vizualizari: 4005
Comentează add

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins recursul statului român care solicita prescrierea crimelor comise în timpul revoluţiei din 1989.

Crimele comise la revoluţia din '89, "nu se prescriu"

alex-olaru

Revoluţia din Timişoara, 20 decembrie 1989. Foto: Arhiva Agerpres.

Crimele comise în timpul revoluţiei din decembrie '89 nu se prescriu. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins recursul statului român în această cauză.

Membrii Asociaţiei "21 Decembrie" au anunţat tototdată că CEDO a decis ca, din cauza supravegherii la care au fost supuşi, statul va trebui să abroge Legea 51/1991 cu privire la siguranţa naţională şi să adopte deîndată garanţii procedurale cu privire la măsurile de supraveghere, interceptare a convorbirilor telefonice şi a corespondenţei de orice tip în orice dosar penal.

Decizia CEDO vine şi în ajutorul familiilor şi vicitmelor revoluţiei - a explicat la o conferinţă de presă avocatul care a susţinut cauza Asociaţiei la CEDO, Antonie Popescu.

"Victimele pot proceda cu privire la despăgubiri pe lipsa unui proces echitabil, pot executa statul român silit şi o pot face în următorul interval, după care au deschisă o cale pentru repararea efectivă a prejudiciului suferit, au o cale la instanţele naţionale", a spus Antonie Popescu.


Etichete CEDOrevoluţiecrime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live