Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

24 Iunie 2019
Vizualizari: 835
Comentează add

Radio România Cultural transmite în direct Liturghia sărbătorii de la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, începând cu ora 10.

Creştinii sărbătoresc Naşterea Sfântului Ioan Botezatorul

remus-radulescu

 Icoană Botezul Domnului.       Foto: Arhivă.

Creştinii sărbătoresc astăzi Naşterea Sfântului Ioan Botezatorul - ultimul profet al Vechiului Testament, care a pregătit venirea în lume a lui Iisus Hristos. În calendarul popular, sărbătoarea poartă numele de Sânziene sau Drăgaica.

Ioan Botezătorul s-a născut cu şase luni înainte de Iisus Hrisos, în familia preotului evreu Zaharia. Conform Evangheliei, naşterea lui s-a întâmplat în urma intervenţiei divine în viaţa bătrânilor Zaharia şi Elisabeta, care au fost înştiinţaţi prin înger că fiul lor va fi Prooroc.

Ioan este ultimul profet al Vechiului Testament şi el a pregătit terenul pentru mesajul lui Hristos. I-a îndemnat pe oameni la pocăinţă şi i-a botezat în Iordan pe cei care mărturiseau că vor să schimbe ceva în viaţa lor.

Ioan l-a botezat şi pe Iisus, prezentându-l lumii ca pe Mesia. Sărbătoarea creştină dedicată naşterii lui Ioan Botezătorul s-a suprapus peste o tradiţie precreştină, în care ziua de 24 iunie era dedicată Sânzienelor, personaje mitologice despre care se credea că aduc fertilitate şi belşug.

Din punct de vedere creştin, însă, ziua îi este dedicată Sfântului Ioan Botezătorul, ultimul prooroc şi cel care a pregătit venirea în lume a Domnului.

De Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, Radio România Cultural transmite în direct Liturghia sărbătorii de la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, începând cu ora 10.


Etichete Ioan BotezătorulcreştinZahariaproorocIisus HristosRadu Vodă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live