Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

18 Februarie 2014
Vizualizari: 846
Comentează add

Hannes Swoboda a lăudat creşterea economică a României, ca fiind cea mai importantă din UE, şi a explicat că acest lucru ajută România să ajungă din urmă alte state europene.

Creşterea economică a României, apreciată de Hannes Swoboda

carmen-gavrila

Hannes Swoboda Foto: spe.at

Liderul grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, care a participat la o conferinţă de presă privind viitorul Europei la Bucureşti, a declarat că, în opinia sa, România ar fi trebuit să fie în Schengen, mai ales că avem o singură Europă care include pe toată lumea.

El a adăugat că ţara noastră are cea mai mare creştere economică din Europa şi speră ca acest progres să nu fie umbrit de jocurile politice ale coaliţiei sau ale coaliţiei guvernamentale.

Hannes Swoboda a lăudat creşterea economică a României, ca fiind cea mai importantă din Uniunea Europeană, şi a explicat că acest lucru ajută România să ajungă din urmă alte state europene.

Swoboda a lăudat şi rata de absorbţie a fondurilor europene, spunând că este cea mai mare de până acum.

Hannes Swoboda critică declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind unirea României cu Republica Moldova

Referindu-se la tensiunile din USL, Hannes Swoboda a declarat că stabilitatea politică este foarte importantă pentru România şi l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de destabilizare şi că nu-şi îndeplineşte misiunea de a ajuta la depăşirea crizelor politice.

"În ce priveşte PNL, am auzit mesaje diferite, că majoritatea liberalilor pare să vrea să rămână la guvernare, dar conducerea să iasă. Unii îmi spun că este un fel de coordonare directă sau implicită între preşedinte şi Partidul Liberal, dar oricum sunt împotriva destabilizării provocate de Traian Băsescu. Sper ca guvernul premierul Ponta să poată fi stabilizat din nou şi să rămână la putere.

"Prim-ministrul Ponta a creat încredere nu doar în România, ci şi în întreaga Europă, în vreme ce declaraţiile preşedintelui Băsescu fac contrariul, creează neîncredere", a declarat Liderul grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

Hannes Swoboda l-a criticat pe preşedintele Traian Băsescu şi pentru declaraţiile privind unirea României cu Republica Moldova.

"În prezent, Moldova se confruntă cu două riscuri: unul este Rusia, iar celălalt, preşedintele Băsescu. Cred că astfel de declaraţii pot sugera un îndemn ca Moldova să nu-şi menţină suveranitatea şi autonomia şi sunt periculoase", a afirmat Hannes Swoboda.

Hannes Swoboda a apărat libertatea de circulaţie şi rolul benefic al muncitorilor români pentru pieţele europene şi a spus că, dacă toate ţările şi-ar închide graniţele, în Europa ar fi haos.


Etichete Hannes SwobodaRomâniaUEUSLVictor PontaTraian Băsescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live